Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

A 6. Nemzetközi Motostudent versenyre készülnek járműépítőink

Új elektromos motorral hódítanák meg Spanyolországot a Neumann János Egyetem hallgatói. A jármű alkatrészeinek többségét a fiatalok tervezik meg és gyártják le, de vannak olyan eszközök, amelyek Spanyolországból érkeztek. A csomagot ma bontották ki a motorépítők.

Nagy izgalommal nyitották ki azt a dobozt a Neumann János Egyetem hallgatói, amely azokat az alkatrészeket tartalmazta, amelyeket minden olyan csapat megkap, akik elindulnak a 6. Nemzetközi Motostudent versenyen, Spanyolországban.

Idén a fiatalok egy új motorkerékpárt építenek, amely sok különlegességet fog tartalmazni, és az innovációra is nagy hangsúlyt fektetnek majd a hallgatók.

Spanyolországban több feladat is vár majd az egyetemistákra. Lesznek például dinamikus tesztek, amikor a motorkerékpár gyorsulását, fékrendszerét és ügyességét vizsgálják majd a bírák. De egy futam is vár a fiatalokra, vagyis pontosabban a motorkerékpárra, ekkor a leggyorsabbnak kell majd lennie a járműnek. A hallgatók saját fejlesztésű motorral készülnek.

Tavaly világbajnoki 3. helyezésért küzdöttek a versenyzők. A fiatalok célja most nem kisebb annál, minthogy felálljanak a dobogó legfelső fokára. A megmérettetésre 2020 októberében kerül sor, akkor kell majd szurkolni egyetemünk hallgatóinak.

Hajrá Kenji Racing Team!