Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00062

Felhívás megnevezése: Piacvezérelt kutatás-fejleszési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI)

Projekt címe: Ipar 4.0-ra épülő moduláris felépítésű, ipari csomagológép fejlesztése integrált adatelemzéssel és mesterséges intelligenciára épülő optimalizással, hibaanalízissel

Projekt azonosító száma: 2020.-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00062

Kedvezményezett neve:

NÁDOR Rendszerház Irodaautomatizálási Kft. (Konzorciumvezető)
CONTROLSOFT-AUTOMATIKA Szolgáltató Kft. (konzorciumi tag)
Neumann János Egyetem (konzorciumi tag)

Projekt címe: Ipar 4.0-ra épülő moduláris felépítésű, ipari csomagológép fejlesztése integrált adatelemzéssel és mesterséges intelligenciára épülő optimalizálással, hibaanalízissel

A támogatás összege: 683.000.000, - Ft

A támogatás mértéke: 69,69%

A Projekt tartalmának bemutatása:

A projektünk célja olyan modulok kifejlesztése és olyan csomagológép család kifejlesztése, amely egyben lehetővé teszi a vevők gyors kiszolgálását és a vevői igényekhez történő rugalmas igazodást. A gép mindig termékeket párosít össze csomagoló anyaggal, valamilyen mozgás mechanizmus segítségével. A becsomagolt egységen ezután még több műveletet is tud majd végezni.

A gép mechanikailag 5 nagy egységre bontható. 1. Az áru bemenetét lehetővé tevő mechanizmusok. 2. A csomagoló anyag tárolását, „kinyitását”, szükség szerinti beadagolását lehetővé tevő mechanizmusok. 3. A csomagolt terméket címkéző, mérő és ellenőrző mechanizmusok. 4. A folyamatjellemzőket mérő és archiváló szenzor egységek. 5.Vázszerkezet.

A termékünk gépi tanulásos képességekkel képes a gép élettartama alatt folyamatosan figyelni a meghibásodásokat, a meghibásodások előtti és közbeni üzemi paramétereket, ebből következtetéseket képes levonni, és bizonyos feltételek fennállása esetén, figyelmeztetni tud a jövőbeni meghibásodás valószínűségére, és ennek elkerülésére intézkedéseket képes hozni zárt munkatérben automatikusan zajlik a termékek csomagolása. A csomagoló anyag bemeneti pontokat vevői igények alapján testreszabva optimalizáljuk úgy, hogy modulárisan illeszthető felépítésük miatt egymás mellé építhetők legyenek. A csomagoló gép belső kiszolgáló egységekkel rugalmasan bővíthető, annak megfelelően, hogy a vevő igényei milyen folyamatokat követelnek meg. A csomagoló gép fontos újdonsága a benne és körülötte zajló folyamatok real-time monitorozása, a mért értékek tárolása és visszakeresése. Ehhez szenzorokra van szükség. A géphez különböző szenzor egységeket fejlesztünk ki, amelyek újdonsága, hogy a géphez modulárisan illeszthetők a megrendelők igényei alapján, akár utólag is. A szenzorok által mért adatokat összegyűjtjük, szükség esetén műveleteket végzünk velük, majd adatbázisokba szervezzük.

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.01.31.

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00062

Fejlesztések, projektek