Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

2018 évi Súlyemelő MEFOB - Nagy Noel aranyérmet szerzett!

Április 7-én, szombaton került megrendezésre az 51. súlyemelő MEFOB, az egyetemesek országos bajnoksága. Idén Egyetemünkről Nagy Noel, elsőéves mérnökinformatikus hallgatónk képviseltette magát a 69 kg-os súlycsoportban. 

Hogyan sikerült a verseny?

Nem is tudom, hol kezdjem. Ez volt az első MEFOB versenyem. Ezelőtt még nem szerepeltem hasonló kihívásom, igaz sok helyen indultam már és küzdöttem a dobogóért, de ez most teljesen más volt. Más a nevezés, mások az ellenfelek, sok új fantasztikus embert ismertem meg, egyedül a súlycsoport volt, ami nem változott.
Pénteken már kicsit visszafogtam az étkezéseket és beültem egy 15 perces körre a szaunába is, hogy a súlyom meglegyen a mérésre, ne legyen több. A versenyen mindkét fogásnemben, így összetettben is új egyéni rekordokat sikerült emelnem.

Térjünk is rá a súlyokra. Mekkora súlyokat sikerült felemelned?

Szakításban, az első fogásom után már elég nagy előnyre tettem szert az ellenfelekkel szemben; ez 100 kg volt, ez azonban nem volt akadálya annak, hogy tovább haladjak, és utolsó fogásra elérjem a 112 kg-os szakítást.
Lökésben egy kisebb súlyon kezdtem, azonban a szakításban összehozott előny miatt már ezzel a fogással feljutottam a dobogó tetejére. Ez után viszont hátra volt még két fogásom. A második fogásom már 11kg-mal meghaladta az elsőt, de ez még nem volt egyéni csúcs. Utolsó fogásra kikértük a 141 kg-ot. Nagyon könnyen felvettem, visszatekintve úgy érzem, el is bíztam kicsit magam miatta, mivel a gyakorlat vége 1-2 centivel elcsúszott, így sajnos leesett a nagy súly.

Ezek szerint könnyedén nyertél?

Nem, egyáltalán nem! Elsősorban, be kellett állítani a súlyom, ami nem könnyű. Továbbá a 69-77 kg-os súlycsoportban vannak a legtöbben mindig. Ezen a versenyen főleg, hisz az egyetemisták, mind szinte ezekben a súlycsoportokban tornyosulnak. 77 kg-ban 17 ember is küzdött a dobogó fokaiért.
Nagyon szép eredmények születtek, az ellenfelek előtt le a kalappal. A felsőoktatási tanulmányok mellett nem sok idő jut az edzésekre, ezt tapasztalatból mondom. Szóval, aki ide eljutott és megmutatta magát, már az egy kis győzelem minden versenyzőnek.

Három aranyéremmel tértél haza aznap, hogy sikerült ennyit elhoznod?

A három aranyéremből csak egyet nyertem aznap; a legszebbet – a MEFOB aranyat. Nagyon szép domborműves érmet hoztak össze a szervezők. A másik kettőt a Csapat bajnokság selejtezőjén és a döntőben szereztem a kecskeméti csapat tagjaként.

Azonban volt egy 4. érem is aznap a családomban! Azon a napon szervezték a Masters Magyar Bajnokságot is, szintén Budapesten. Nehezen, de meggyőztem édesapámat, hogy induljon el ő is. Sikeres gyakorlatokkal zárva a napot, az ő nyakába is akasztottak egy aranyérmet.