Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

1977-ben végzettek 41 éves találkozója

2018. április 14-én az 1977-ben, GAMF-on végzettek tartották 41 éves találkozójukat. Hogy hányas tankör voltak, még ők sem tudták pontosan, a többség 306-ra emlékezett, páran 304-re, de olyan is volt, aki 307-re.

A volt diákok 3 órakor gyülekeztek egykori iskolájuk aulájában, nagy örömmel, viccelődve üdvözölték a rég nem látott jó barátokat. Voltak, akik tényleg 41 éve nem látták egymást, de a többség is 10-15 éve tartotta az utolsó találkozót.

A köszöntéseket követően, mikor már majdnem mindenki megérkezett, elindultak az első látogatni kívánt tanszékre. Az egykori Gépgyártástechnológia Tanszéken Dr. Boza Pál várta őket, aki körbevezette a csoportot a tanszéken, megmutatta az újdonságokat és régi gépeket is. Miközben a késők is megérkeztek, a Tanár Úr anekdotákkal színesítette a bemutatót, amit a közönség nagy érdeklődéssel figyelt, és elkezdődött a történetek mesélése, az emlékek felidézése. A csoport ezután megnézte a modern Járműtechnológia Tanszéket is, és az itt található modern laborokat, gépeket. Bár a Gépgyártástechnológia Tanszék megtekintésére eredetileg fél órát szántak, a résztvevők és a Tanár Úr is úgy elmerültek a beszélgetésben, hogy végül több, mint egy órát töltöttek a tanszéken. A búcsúzás után az automatizálási és robottechnológai laborokra kevesebb idő maradt, de azért Koszna Ferenc tanszéki mérnök megmutatta az öregdiákoknak a termeket és műszereket is, amit szintén figyelemmel és érdeklődéssel figyeltek.

A tanszéklátogatásokat követően, miután mindenki feliratkozott a „katalógusra”, s mielőtt továbbindultak egy közös vacsorára, még egy pár csoportkép készítésére is sort kerítettek, hogy megőrizzék a szép emléket.