Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

1147 diákot vettek fel a Pallasz athéné Egyetemre

1147 diákot vettek fel a Pallasz athéné EgyetemreA négy karon összesen 17 szakon, kilenc felsőoktatási szakképzés, illetve egy mesterkurzus keretében indulhat meg a tanítás szeptembertől. Pótfelvételit is hirdettek, a jelentkezés határideje augusztus 7-e.


1815-en jelölték meg első helyen a Kecskeméti Főiskola három és a Szolnoki Főiskola egy karából létrejött Pallasz Athéné Egyetemet a felvételi eljárás során, ez csaknem száz fővel több mint, amilyen létszámot tavaly elért a két intézmény együttvéve.

Kedden este nyilvánosságra hozták a ponthatárokat, így kiderült, hogy kik nyertek felvételt a felsőoktatási rendszerbe. A Pallasz Athéné Egyetem négy karán összesen 17 szakon, kilenc felsőoktatási szakképzés, illetve egy mesterkurzus keretében indulhat meg a tanítás szeptembertől. Összesen 1147-en nyertek felvételt, államilag támogatott képzésre 950-en, míg önköltséges formára 197-en. A legtöbben a műszaki és informatikai karon fognak majd tanulni, közel 600-an. Kétszáz fölötti létszámmal indul majd a pedagógus, illetve a gazdálkodás kar, a kertészeti és vidékfejlesztés képzésre pedig 85-en jutottak be. Pótfelvételit is hirdet az intézmény valamennyi szakon. A jelentkezési határidő augusztus 7-e.

forrás: kecskemetitv.hu