Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kecskemét képviseli régiónkat a PénzSztár verseny fővárosi elődöntőjében

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai nyerték a PénzSztár elnevezésű verseny dél-alföldi regionális középdöntőjét. A Neumann János Egyetemen megrendezett megmérettetésen a megyei selejtezőből továbbjutott legjobb öt csapat mérkőzött meg.

A zsűri tagjai minden feladat után megadták pontjaikat a versenyző öt csapatnak. A PénzSztár Dél-Alföld regionális középdöntőjében összesen 220 pontot lehetett megszerezni. A megmérettetés célja, hogy a fiatalok a pénzvilágról, a gazdaságról, a vállalkozások működéséről hasznos ismereteket szerezzenek, és ezt be is mutassák a zsűrinek és a szervezőknek. Ám a legfontosabb az, hogy játékos formában tanuljanak a középiskolai diákok. Országosan, nyolc régióban, egyszerre zajlottak le a középdöntők, melyek nyolc nyertes csapata jut tovább a november 28-án megrendezendő országos elődöntőbe.

A Kecskeméten zajló verseny zsűrijébe meghívták Finta Zitát, a Neumann János Egyetem kancellárját, Dr. Pál Tamást, a Közgazdaságtan és üzleti jog Tanszék Tanszékvezetőjét, Benda Ferencnét, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatóját és Madarasi Ágnest, a Budapest Bank kecskeméti fiókjának vezetőjét. 

A versenyző csapatok:

Fal Utca Rókái – Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, Kecskemét

Taptap –  Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma, Baja

Titok –  Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Békéscsaba

Rémes négyes –  Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Békéscsaba

Flöha –  Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma, Szeged

A nyertes:

Fal Utca Rókái – Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, Kecskemét

Forrás: www.hiros.hu

GALÉRIA