Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Világhírű kínai egyetemmel lépett kapcsolatba ma a Neumann János Egyetem

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora és a sanghaji Fudan Egyetem rektora szándéknyilatkozatot írt ma alá a Parlamentben, amelynek értelmében 2019 szeptemberétől a világ 40. legrangosabb egyeteme és a Neumann János Egyetem közös MBA-programot indít. Az MBA (Master of Business Administration) a legmagasabb nem doktori fokozatú üzleti képzés a világban. A jelentősége, hogy Kecskemét és Budapest a 16 országot tömörítő kelet-közép-európai régió felsőoktatási központjává válik a témában.

A lépéssel MBA szellemi központtá válik Magyarország és benne Kecskemét. Ennek alapja, hogy a városunkban most megalakult gazdaságtudományi karon megjelent egy olyan oktatóközösség, amelynek a tagjai az elmúlt 20 évben a Magyarországon végzett MBA-hallgatók kétharmadát képezték.

– Hatalmas megtiszteltetés ez nekünk oktatóknak, és a Neumann János Egyetemnek, és ezen keresztül hatalmas elismerés Magyarországnak Kecskeméten és Budapesten keresztül – mondta Dr. György László, az egyetemet támogató PADMA alapítvány igazgatója és a Neumann János Egyetem docense. – Ezek az oktatók tartanak majd magyar nyelvű MBA-képzést Kecskeméten és angol nyelvűt közösen a Fudan Egyetem oktatóival Shanghaiban és Budapesten, az Óvárosházán, amely ugyancsak a Neumann János Egyetem képző központja lesz.

Az MBA a legmagasabb szintű üzleti és gazdasági képzéstípus a világban, felnőtteknek szóló mesterképzés, amelyet bármilyen diplomával és szakmai gyakorlattal rendelkező választhat. Egyfajta vezetőképzés, amely bármely területen alkalmazható.

forrás: hirös.hu