Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

TÜV minősített hegesztő

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Neumann János Egyetem
Felnőttképzési, Szakképzési és Továbbképzési Központja
TÜV minősített hegesztő képzést hirdet a GAMF Kar Anyagtechnológia Tanszékén

SzPk-00015-14-05 0 07 2 Engedély szám: E-001489/2016/B002

A képesítés munkaterülete:

Adott dokumentáció alapján összetett, hatósági vizsgálat alá vont hegesztési feladatnak - megfelelő minőségű varrat (varratok) - szakszerű készítése biztonságos és környezetkímélő munkavégzés, takarékos hozag-, segéd- és energiafelhasználási feltételek teljesülése mellett. A hegesztés elvégzéséhez szükséges minősítések, engedélyek megszerzése után gyártástechnológián belül a hegesztés önálló elvégzését, hibafelismerését, javítását, a gyártmány minőségi ellenőrzését végzi.

A képzés moduljai, tanegységei:

  • Hegesztés anyagai, a hegesztés során felmerülő tűz-, munka- és környezetvédelmi előírások,
  • Hegesztési technológiák megválasztása a gyártás körülményeinek megfelelően, a hegesztés technológia elméleti követelményei, a hegesztés technológiai kivitelezési módja,
  • Hegesztés minőségvizsgálata, hibák javítása,
  • Hegesztett szerkezetek gyártási folyamata,
  • Hegesztőminősítésre felkészítő gyakorlat

A képzés időtartama és időbeosztása:

A képzés 210 óra időtartamú, melyből az elméleti órák száma 48 óra, a gyakorlat pedig 162 óra. A képzési napok általában hétfőtől péntekig 16 órától 20 óráig, szombati napon egész nap kerülnek megtartásra. Lehetőség van arra, hogy a képzésen részt vevők megállapodása alapján ettől eltérő időpontokban történjen a képzés.

A képzés helyszíne:

A képzés helyszíne a Neumann János Egyetem oktatóterme. A gyakorlati képzés helyszíne a képzési követelményeknek megfelelően felszerelt, és lehetővé teszi a gyakorlati ismeretek magas szintű elsajátítását.

A képzés összes költsége:

A tanfolyam díja 90 000 Ft, ebből a modulzáró vizsgák ingyenesek, a TÜV minősített hegesztő vizsga díja 60 000 Ft, a képzés díja összesen 150 000 Ft. Lehetőség van a képzés díjának részletekben történő befizetésére.

Vizsgára bocsátás feltétele:

Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

Végzettség igazolása:

Neumann János Egyetem által kiállított államilag elismert OKJ bizonyítvány

A képzés indításához szükséges minimum létszám: 16 fő

A képzésben való részvétel feltételei:

alapfokú iskolai végzettség, foglalkozás egészségügyi vizsgálat

Szakmai előképzettség esetén:

Hegesztő vagy Bevont elektródás kézi ívhegesztő; Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő; Gázhegesztő; Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő; Dízelmotoros vasúti jármű szerelője; Épület- és szerkezetlakatos; Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő; Járműkarosszéria készítő, szerelő; Karosszérialakatos; Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő; Mezőgazdasági gépjavító; Vasúti villamos jármű szerelője; Víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő szakképesítés

Jelentkezés módja:

Előzetes jelentkezés a http://www.uni-pae.hu honlapon a felnőttképzések oldalán található Elektronikus jelentkezés felnőttképzéseinkre linken, illetve emailben a felnottkepzes@kefo.hu email címen.

A képzés indításának tervezett dátuma:

A képzés megfelelő létszámú jelentkező esetén indul

További információk, elérhetőség:

Neumann János Egyetem Felnőttképzési Koordináló Központ, 6000 Kecskemét Izsáki út 10. 1. emelet. Email: felnottkepzes@kefo.hu , telefon: 76/516 308