Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Minden próbát sikerrel vett Spanyolországban a KEFO MotoStudent csapata

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Minden próbát sikerrel vett Spanyolországban a KEFO MotoStudent csapataJól veszik az akadályokat Spanyolországban, a nemzetközi Motostudent versenyen a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem KEFO MotoStudent csapatának tagjai. Sikerrel teljesítették a verseny statikus feladatait, átestek a gépátvételen is, így saját fejlesztésű motorjukkal indulhatnak a hétvégi versenyen a Moto GP pályán.

Ahogy azt korábban megírtuk a KEFO MotoStudent tagjai a múlt hét vasárnap elindultak Spanyolországba, hogy a nemzetközi Motostudent versenyen mérkőzzenek meg a legjobb műszaki egyetemek hallgatóival. A megmérettetés rendkívül összetett. A csapatoknak egyrészt meg kellett tervezniük és építeniük egy versenymotort, amivel aztán egymás ellen versenyeznek a Motorland Aragon Moto GP pályán. Mindemellett egy fiktív start-up vállalkozás keretében ki kellett dolgozniuk a motor 600db/év-es sorozatgyártásának üzleti tervét is.

Október 6-án sikerrel estek át az első megmérettetésen, az Industrialization projekt bemutatásával, majd jól teljesítették az innovációs prezentációt is a csapat tagjai. A verseny újabb fázisát is sikerrel vették, amikor is a világ első aluminiumhab-szénszövet kompozitból készült motorkerékpárja átment a statikus gépátvételen. Függőlegesen 2500N-nal, vízszintesen 3000N-nal terhelték 30 másodpercen keresztül a kecskeméti egyetemisták saját fejlesztésű és gyártású motorját, amely természetesen kiállta a vizsgát.

Másnap dinamikus tesztek vártak a motorra, előbb azonban alkalmuk nyílt a GAMF-os hallgatóknak a pályabejárásra is. Október 7-én további két matrica is felkerült a motorra, ezzel teljesítettek minden feltételt ahhoz, hogy pályára léphessenek. Pénteken délután profi pilótákkal tesztelték a csapatok motorjait a Moto GP pályán. A KEFO MotoStudent csapatának járműve nagyon jó visszajelzéseket kapott, és néhány jó tanáccsal is ellátták az érdeklődőket.

forrás: hiros.hu - 2016. 10. 08.