Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Mercedesek és saját készítésű motorok a GAMF-on

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Mercedesek és saját készítésű motorok a GAMF-onMercedes-Benz kiállítás, a hallgatók által épített járművek, fizikai kísérletek, robotok, mikroelektronika, műanyagfröccsöntés, hegesztés-bemutató, véradás - ilyen és ehhez hasonló programokkal készült az idei Kutatók Éjszakájára a GAMF műszaki és informatikai kar.

A Pallasz Athéné Egyetem műszaki és informatikai kara idén is nagyszabású, látványos programokat kínált a Kutatók Éjszakája alkalmából. A különböző termekben és tanszékeken minden látogató könnyedén találhatott magának érdekességeket. Bemutatkozott a MotoStudent csapata, gyorsított fárasztóvizsgálat bemutató, kovácsolás, izgalmas játékok és mikroszkóp-bemutató is várta a látogatókat.

Mercedesek és saját készítésű motorok a GAMF-on

"Ez a második jármű, amit építettünk. Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy a nemzetközi versenyen 45 csapat közül 3. helyezést értünk el vele. Egyetlen nitrogéntartállyal több mint nyolcezer métert tudtunk megtenni. A végsebessége egyébként 45 km/h" - magyarázta Kesiár László a saját építésű Pneumobil jellemzőit. A sűrített levegővel működő gép az egri versenyre épült meg. 

Mindeközben a Járműtechnológiai Tanszéken 3D nyomtatós technikával GAMF-emblémák készültek, ezeket, akárcsak a műanyagszálakat, valamint a frissen készült kulcstartókat és most fröccsöntött virágcserepeket is hazavihették a látogatók, miután végigkísérték az elkészülési folyamatot.

Forrás: hiros.hu - 2016. 10. 01