Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kollégiumi infrastruktúra

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Neumann János Egyetem Kollégiuma jelenleg két kollégiumi telephellyel rendelkezik Kecskeméten és 1 kollégiummal Szolnokon.  

HOMOKBÁNYAI KOLLÉGIUM - KECSKEMÉT

Az egykori szovjet laktanyanegyedben, az ún. homokbányai városrészben az intézmény 2000-ben és 2002-ben újított fel egy-egy korábbi legénységi épületet a legkorszerűbb kivitelben szállodai színvonalon. Az épületek a legmagasabb, IV. kategóriájú komfortossági besorolást kapták.  A két négyszintes épületben 227 szobában 454 férőhely áll rendelkezésre jellemezően 2x2 ágyas vizesblokkokkal ellátott egységekben. Az egyetemi campus - a két kollégiumépület és a Tudósház - valóságos oázist jelent a nagy részben még hasznosításra váró épületek között. A kollégium  tömegközlekedéssel jól megközelíthető, hiszen az 1-es számú helyijáratú busz a vasútállmástól és a buszpályaudvartól a GAMF Kart érintve egészen majdnem a kapuig viszi a hallgatókat.

Kollégiumi szolgáltatások: 

Általános:

24 órás recepció, telefonközpont, telefax küldése és fogadása, postai küldemények fogadása, bankkártyás fizetés, buszjegyárusítás, zárt gépkocsi parkoló, fedett motorkerékpár tároló, zárt és udvari kerékpártárolók

Tanulmányokhoz:   

Tanulóközpont: 3 db számítógép legális szoftverekkel, rajzgép, színes és fekete-fehér nyomtatás, fénymásolás, spirálozás, fóliázás

Lakószobákban:

szélessávú internet-kapcsolat lakónként (csak kollégista hallgatóknak), telefon, tv- és rádióprogramok, ágynemű és ágyneműcsere, 3+3 ajtós beépített szekrénysor/fő, számítógépes munkahely bútorzata, asztali lámpa, falikar

Lakóegységekben:

hűtőszekrény (160+ 40 l fagyasztóval), fürdőszoba, mosdók, WC

Közösségben:

Konyha és étkező lakószintenként (kerámialapos tűzhely, mikrohullámú sütő, mini grill, vízforraló, edénytároló szekrények szobánként, mosogató), mosószoba épületenként (mosógép, szárítógép, vasalók, ruhaszárítók), beltéri sportlétesítmények (3 db asztalitenisz terem, 3 db fiú- és leány kondicionáló terem), kültéri sportlétesítmények (műfüves focipálya világítással, 2 db strandröplabda pálya, bitumenes kosárlabda pálya, új műfüves teniszpálya), wellness (infraszauna, álló szolárium), közösségi szórakozás (Mozi-szoba házimozi rendszerrel, tv- és klubszobák), vendéglátás (kávézó, hideg- és meleg ital automaták), hallgatói rendezvények, hangár, kültéri sütő-és főzőhelyek, buliterem.

 Kollégiumépület  Kollégiumépület  Épületegyüttes
     
 Társalgó Vendégszoba  Konditerem 
 Infraszauna  Asztalitenisz szoba  "Hangár" szabadtéri
rendezvényekhez
 Teniszpálya  Háló  Játék közben

 

Lakóegység alaprajza:

Alaprajz


LŐVEI KLÁRA KOLLÉGIUM - KECSKEMÉT

A Lővei Klára Kollégium a belvárosban a Piaristák terén található közel a főtérhez és a Pedagógusképző Karhoz.  Az épület régebbi építésű, ennek megfelelően alacsonyabb komfortfokozatú (II.), mint a Homokbányai Kollégium.  A hétemeletes épületben 103 db 2 ágyas szoba található, a férőhelyek száma 206. Vizesblokk fürdővel és WC-kel lakószintenként található.

Kollégiumi szolgáltatások:

Általános:

24 órás recepció, telefonközpont, postai küldemények fogadása, bankkártyás fizetés, zárt kerékpártároló

Tanulmányokhoz:

WiFi internetkapcsolat, pianínó- és zongorahasználat

Lakószobákban:

ágynemű bérlési lehetőség, 2+2 ajtós beépített szekrénysor/fő, kézmosó, 160 literes hűtőszekrény

Közösségben:

4 db konyha és étkező, mosogató, mosószoba (mosógép, szárítógép), 1 db ping-pong asztal, szépségápolás (szolárium, műköröm, férfi és női fodrászat), közösségi szórakozás, hallgatói rendezvények (tv- és klubszobák, „ima” szoba), vendéglátás (hideg- és meleg ital automata)

 


STUDENT KOLLÉGIUM - SZOLNOK

A Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának Kollégiuma (STUDENT Diákotthon, Szolnok, Mártírok útja 08.) a Tisza folyó belvárosi partján nyújt szállást és gyönyörű környezetének köszönhetően otthont a hallgatóknak. Az oktatási épület, a közelmúltban átadott gyaloghídnak köszönhetően, „karnyújtásnyira" került: egy 15 perces sétával, kerékpáron pedig jóval rövidebb idő alatt, elérhető a Campus.

Kollégiumi szolgáltatások:

Általános:

24 órás recepció, telefonközpont, postai küldemények fogadása, , kerékpártároló, sorompóval lezárt parkoló (szabad kapacitás függvényében)

Lakószobákban:

 • paplan és párna biztosított, ágyneműhuzatról a kollégistáknak kell gondoskodniuk beépített szekrénysorfalipolc
 • íróasztal
 • asztali lámpa
 • takarítóeszközök (felmosó fej, felmosó vödör, partvis, lapát, WC kefe
 • WC és fürdő zuhanyzóval
 • hűtőszekrény

Közösségben:

 • 5 db konyha és étkező, mosogató
 • 3 db mosókonyha (mosógép)
 • 5 db szárítóhelyiség
 • 1 db asztalitenisz asztal
 • 1 db biliárd asztal
 • 1 db darts
 • közösségi szórakozás, hallgatói rendezvények vendéglátás (hideg- és meleg ital automata)
 
Képek a STUDENT Kollégiumról
 
Student Kollégium Student Kollégium Student Kollégium
 Student Kollégium  Student Kollégium  Student Kollégium
 Student Kollégium  Student Kollégium  Student Kollégium

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ÉS ELÉRHETŐSÉGEK A KOLLÉGIUM OLDALÁN