Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő képzést

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Neumann János Egyetem
Felnőttképzési, Szakképzési és Továbbképzési Központja
Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő képzést hirdet a GAMF Kar Anyagtechnológia Tanszékén

OKJ szám: 31 521 03 Engedély szám: E-001489/2016/A004

 A képesítés munkaterülete:

Fém alkatrészek hegesztését és vágását végzi villamos ív, illetve fémolvasztásos vágásra vagy egybeolvasztásra szolgáló más hőforrások segítségével.

 A részszakképesítéssel rendelkező képes:

Olvasni a műszaki rajzokat és a kapcsolódó utasításokat, szabályozásokat, ellenőrizni a munkaterületet. Előkészíteni a munkadarabot, beüzemelni a munkavégzéshez szükséges gépeket. Elvégezni a szükséges vágásokat, darabolásokat, elvégezni a hegesztést. Önellenőrzést végezni a munka megkezdése előtt, alatt és befejezése után. Betartani és betartatni a munkabiztonsági és környezetvédelmi előírásokat.

A képzés moduljai:

 10163-12 Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem; 10162-12 Gépészeti alapozó feladatok; 10180-12 Hegesztés előkészítő és befejező műveletei; 11455-12 Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő feladatok;

 A képzés időtartama és időbeosztása:

 A képzés 526 óra időtartamú, amelyből az elméleti órák száma 156 óra, a gyakorlat pedig 370 óra. A képzési napok általában hétfőtől péntekig 16 órától 20 óráig, szombati napon egész nap kerülnek megtartásra. Lehetőség van arra, hogy a képzésen részt vevők megállapodása alapján ettől eltérő időpontokban történjen a képzés.

 A képzés helyszíne:

 A képzés helyszíne a Neumann János Egyetem oktatóterme és gyakorlati terme. A gyakorlati képzés helyszíne a képzési követelményeknek megfelelően felszerelt, és lehetővé teszi a gyakorlati ismeretek magas szintű elsajátítását.

 A képzés költsége: 

 A tanfolyam díja 225 000 Ft, továbbá az OKJ vizsga díja, amely 55 000 Ft, a képzés díja összesen 280 000 Ft. Lehetőség van a képzés díjának részletekben történő befizetésére.

 Vizsgára bocsátás feltétele:

 Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

Végzettség igazolása:

Neumann János Egyetem által kiállított államilag elismert OKJ bizonyítvány, valamint külön díjazás ellenében az Európai Unió területén elfogadott EUROPASS bizonyítvány akár több nyelven is.

A képzés indításához szükséges minimum létszám: 16 fő

A képzésben való részvétel feltételei:

Alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség, hiányában a 27/2012. (VIII. 27.) NGM rend. 3. mellékletben a gépészet szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában, továbbá egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Jelentkezés módja:

Előzetes jelentkezés a http://www.uni-pae.hu honlapon a felnőttképzések oldalán található Elektronikus jelentkezés felnőttképzéseinkre linken, illetve emailben a felnottkepzes@kefo.hu email címen.

A képzés indításának tervezett dátuma:

A képzés megfelelő létszámú jelentkező esetén indul

További információk, elérhetőség:

Neumann János Egyetem Felnőttképzési Koordináló Központ, 6000 Kecskemét Izsáki út 10. 1. emelet. Email: felnottkepzes@kefo.hu , telefon: 76/516 308