Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Együttműködési a Magyar Nemzeti Bankkal

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelemi és Iparkamara gazdasági évnyitóján 2014. február 4-én került sor az MNB és a főiskola közötti megállapodás ünnepélyes aláírására Parragh László kamarai elnök és mintegy 140 megyebeli  cégvezető, vállalkozó jelenlétében.  A dokumentumot a bank részéről Nagy Márton  pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgató, a főiskola részéről pedig dr. Ailer Piroska rektor látta el kézjegyével.

A társadalmi szerepvállalás jegyében a Magyar Nemzeti Bank a tervek szerint  – ahogyan az ügyvezető igazgató fogalmazott –  több értéket teremtő és őrző intézménnyel is stratégiai megállapodást köt. Ebben a sorban az első a Kecskeméti Főiskola, amely a duális típusú képzés bevezetésével úttörő szerepet vállalt.

A megállapodás értelmében a Magyar Nemzeti Bank a maga eszközeivel  hozzájárul az ipari pályák és szakmák vonzerejének és presztízsének növeléséhez, valamint a felsőoktatás gazdasági beágyazódásához.  Célkitűzés továbbá egy modern szemléletű, közgazdasági kutató-fejlesztő és oktatási központ létrehozása is Kecskeméten.

Az együttműködés keretében a Magyar Nemzeti Bank leányvállalataival együtt részt vesz a Kecskeméti Főiskola duális típusú képzésében a gépészmérnök szak gazdasági gépészmérnök szakirányán, amelyhez biztosítja az infrastrukturális hátteret és a megfelelő szakembereket. A bank a stratégiai együttműködés során felmerülő igényeket képviseli a döntéshozók és más szervezetek irányában és támogatást nyújt a szükséges oktatási, közgazdasági, műszaki információk és anyagok elérésében, megszerzésében.

A Kecskeméti Főiskola vállalja, hogy kialakítja azokat a szakmai kompetenciákat és képzési feltételeket, amelyek közép- és hosszútávon szükségesek az eredményes mérnökközgazdász képzéshez, beleértve ebbe  a megfelelő szervezeti egység  felállítását is.

Együttműködési a Magyar Nemzeti Bankkal

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

A duális képzésről a Magyar Nemzeti Bank oldalán