Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

EDU-LAB-DTP1-1-115-4.1 pályázat

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

EDU-LAB-DTP1-1-115-4.1 pályázat

Rövid összefoglaló a pályázatról:

Az Interreg Duna Transznacionális Program (Interreg DTP) keretében az E.F.E.-European Foundation for Education stuttgarti  alapítvány  vezetésével  megvalósuló  „EDU-LAB-DTP1-1-115-4.1 azonosítószámú,  „Új  Dunamenti  Munkaerőpiaci  Szabályzás  Felsőoktatásban  betöltött  jelentősége” (New Danubian Governance in Labour market Relevance of Higher Education) című pályázat célja a fiatalok munkaerőpiaci esélyeinek javítása a Duna menti régióban. 

A pályázat összehozza a felsőoktatási szektort, az üzleti szférát, a nemzeti hatóságokat és a politikai döntéshozókat, akik egy közös tanulási, fejlesztési folyamaton keresztül egy új kormányzati modellt hoznak létre és megalkotják a „Duna menti fiatal tehetségek chartáját”.

A pályázatban 10 országból több mint 20 partner vesz részt, akik 2,5 év alatt azzal foglalkoznak, hogy fenntarthatóvá tegyék a kapcsolatot a foglalkoztatás és az oktatás között.

https://www.youtube.com/watch?v=v3zyiBHp3Zs

Amennyiben többet szeretne tudni a pályázatról, látogasson el a http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/edu-lab honlapra.

Summary of the project:

EDU-LAB is a project aiming to improve the professional chances of young people in the Danube region.

The starting point for developing a new mindset is capacity development. EDU-LAB brings together partners from the higher education sector, business organizations, national public  authorities and policy makers. This joint learning process will include further actors from civil society.

More than 20 partners from 10 countries cooperate for 2,5 years to link education to employment in a sustainable way. A new governance model will be developed with the goal to create a binding commitment by the “Danubian Charter for Young Talents”.

Programme co-funded by the European Union (ERDF and IPA).

https://www.youtube.com/watch?v=v3zyiBHp3Zs

 

If you would like to know more about the project, please click on the link below: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/edu-lab.


2017.09.14-15. Maribor, Stakeholder Seminar and Workshop

A találkozó célja ― ahol a projekt partnereken kívül az intézmények stratégiai partnerei és érdekképviselő szervezetek is részt vettek ― hogy meghatározzanak különböző lehetséges megoldásokat a professzionális tanulmányi programok létrehozására, így kapcsolatot teremtve a felsőoktatás, az üzleti szféra és a jogalkotók között.  A Neumann János Egyetem stratégiai partnereként a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, vállalti partnerként pedig a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a Deltaplast Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vett részt a találkozón.

The aim of the seminar and workshop was to determine the path from the current state that varies among countries to the desired goal – linking of higher education and business by policy makers paving (or making) the roads.  

If you would like to get some information of the event in Maribor, please click on the link below:

http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/1126

 

2017. november 15-17, Steering Committee and Partner Meeting

A belgrádi találkozó célja a „New Governance Model” témakörben kialakított és létrehozott e-learning anyagok és egyéb ismertetők bemutatása és véglegesítése volt, mely nagyban segítheti a Duna menti régió országait, hogy oktatási rendszerüket tovább fejlesszék és még gyakorlat orientáltabbá tegyék.

The aim of the partner meeting was to present the e-learning courses and other type of dissemination materials in the field of „New Governance Model”. The countries in the Danube region can reorganize their study programs to make a more practice orientated study program. 

  

 

Fejlesztések, projektek