Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

CNC gépkezelő képzés - jelentkezés: 2017. augusztus 31-ig

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

CNC gépkezelő képzés - jelentkezés: 2017. július 7-igPallasz Athéné Egyetem
Felnőttképzési, Szakképzési és Továbbképzési Központja
CNC gépkezelő képzést hirdet a GAMF Kar Járműtechnológiai Tanszékén

CNC gépkezelő képzés:

OKJ szám: 35 521 01 Engedély szám: E-001489/2016/A003

A képesítés munkaterülete:

A CNC forgácsoló feladata acélból, öntvényből, színesfémből és nemfémes anyagokból különféle összetett geometriai kialakítású, öntött, hegesztett vagy előmunkált, többnyire gépiparban gyártott termékek alkatrészeinek, részegységeinek CNC megmunkáló gépeken történő elkészítése (gyártása) előírt pontossággal műszaki rajz, műhelyrajz alapján.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

Előkészíteni a munkafeladat végrehajtását, az ahhoz szükséges anyagokat, segédanyagokat, előre gyártott elemeket, gépeket, szerszámokat, mérőeszközöket, felfogó- és befogóeszközöket, szállító- és emelő berendezéseket, személyi védőfelszereléseket.

Ellenőrizni a munkafeltételeket, a kiinduló munkadarab, félgyártmány méreteit, a CNC szerszámgép üzemképességét. Kiválasztani a mérő- és ellenőrző eszközöket, számítógéppel támogatott méréseket végezni (SPC). Kiválasztani és betárazni a szükséges (előre bemért) szerszámokat, CNC megmunkálási programokat írni, amely alprogramokat, ciklusutasításokat alkalmaz.

Betölteni, ellenőrizni a megmunkálás CNC-programját, szükség esetén módosítást végezni. Betölteni a gépbeállítási paramétereket, beállítani a gépet (szerszámkorrekciók, nullponteltolás stb.). Egyszerű és összetett precíziós CNC megmunkálási műveleteket végezni előírt pontossággal. Szükség szerint éleket sorjázni, elvégezni a gépkarbantartási feladatokat.

 

A képzés moduljai: 11399-12 CNC-forgácsolás

A képzés időtartama és időbeosztása:

A képzés 480 óra időtartamú, melyből az elméleti órák száma 168 óra, a gyakorlat 312 óra. A képzési napok általában pénteki és szombati napokon kerülnek megtartásra.

A képzés helyszíne:

A képzés helyszíne a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának Járműtechnológia Tanszéke. A gyakorlati képzés helyszíne a képzési követelményeknek megfelelően felszerelt, és lehetővé teszi a gyakorlati ismeretek magas szintű elsajátítását.

A képzés összes költsége: 

A tanfolyam díja 385 000 Ft, mely tartalmazza az OKJ vizsga díját is. Lehetőség van a képzés díjának három részletben történő befizetésére.

Vizsgára bocsátás feltétele:

Modulzáró vizsga eredményes letétele

Végzettség igazolása:

Pallasz Athéné Egyetem által kiállított államilag elismert OKJ bizonyítvány, valamint az Európai Unió területén elfogadott EUROPASS bizonyítvány akár több nyelven is.

A képzés indításához szükséges minimum létszám: 12 fő

A képzésben való részvétel feltételei:

  • a 34 521 03 és a 31 521 09 1000 00 00 Gépi forgácsoló;
    • az 54 521 03 és az 54 521 01 0000 00 00 Gépgyártástechnológiai technikus;
    • 31 5233 14 Fémforgácsoló szakképesítés;  
    • 51 5233 01 Fémforgácsoló szakképesítés;

A képzésre történő jelentkezés határideje: 2017. augusztus 31.

A képzés indításának tervezett dátuma: 2017. október 3.

Jelentkezés módja:

Előzetes jelentkezés a http://www.uni-pae.hu honlapon a felnőttképzések oldalán található Elektronikus jelentkezés felnőttképzéseinkre linken, illetve Email- ben a felnottkepzes@kefo.hu címen.

További információk, elérhetőség:

Pallasz Athéné Egyetem Felnőttképzési Koordináló Központ, 6000 Kecskemét Izsáki út 10. 1. emelet. Email: felnottkepzes@kefo.hu , telefon: 76/516 308