Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Az Egyetem szenátusa december 1-i ülésén tárgyalja a tantárgy újrafelvételi díj kérdését

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Dr. Ailer PiroskaAz intézmény vezetése úgy döntött: a Hallgatói Önkormányzat javaslatai alapján megvizsgálják az állami ösztöndíjas illetve az állami finanszírozott hallgatókra vonatkozó méltányosabb tantárgy újrafelvételi díjak megállapításának lehetőségét.

- A Hallgatói Önkormányzat javaslatai alapján megvizsgáljuk az állami ösztöndíjas/állami finanszírozott hallgatókra vonatkozó méltányosabb tantárgy újrafelvételi díjak megállapításának lehetőségét – fogalmazott Ailer Piroska.

A döntés előzménye, hogy a Pallasz Athéné Egyetem hallgatói közül többen is nehezményezték: az új szervezeti és működési szabályzat szerint ezentúl nemcsak a vizsgára, hanem teljes értékű óraként felvett tantárgyak másodszori felvétele után is kötelesek díjat fizetni. Dr. Ailer Piroskától, az egyetem megbízott intézményvezetőjétől megtudtuk: az új szabály a döntés hatályba lépése előtt tanulmányaikat megkezdett fiatalokra is érvényes. Ailer Piroska a Neptun Egységes Felsőoktatási Rendszer internetes felületén arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy az egyetem vezetőségéhez érkezett jelzések alapján a tantárgy újrafelvételi díj befizetési határidejét 2017. január 15-ig meghosszabbították, az egyetem szenátusa pedig december 1-i ülésén napirendre tűzi a térítési és juttatási szabályzat módosítását.

forrás (szöveg és kép): hiros.hu - 2016. 11. 18.