Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Ariadné fonala nyomában - Erasmus+ találkozó

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Erasmus+ találkozó volt a Bolyai János Gimnáziumban. A program címe: Ariadné fonala, avagy kiútkeresés a pályaválasztás európai labirintusából. A találkozón a Pallasz Athéné Egyetem munkatársai mutatták be intézményünket.

A programban – mely középpontjában a részt vevő országok pályaválasztási és képzési rendszerei állnak – négy ország vesz részt: Németország, Lengyelország, Lettország és Magyarország, a programok nyelve német. A találkozón a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán Gazdálkodási és menedzsment szak munkatársai (Somosi Ágnes és Suba Edina) és Dominekné Nagyhegyesi Mónika bemutatták a csoportnak az intézményt, ízelítőt adtak az egyetem felépítéséről, a karokról, a GAMF-on elérhető szakokról, valamint a Gazdálkodási és menedzsment szakról. Pár szóban természetesen ismertették az új campus terveit is. 

Az intézményi ismertető után a diákok és oktatóik a járműépítő csapatok vendégeként találkozhattak a Formula team járművével, a Megalux-szal valamint vetítéses ismertetőt hallhattak a Motorstudent verseny motorkerékpárjáról.

A nap második felében a Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karára látogatott a csoport, ahol Dr. Ferencz Árpád dékán úr köszöntője és a hallgatóink által készített gyümölcslé-kóstoló után Dr. Király Ildikó vezette körbe a vendégeket a gyakorlókertben valamint a talaj- és növényvizsgáló laboratóriumban.