Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

A tantárgyfelvételi díjak könnyítéséről döntött a PAE

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

PAE KözleményKecskemét, 2016. december 1., - A hallgatók igényeit figyelembe vevő szabályozásról döntött csütörtökön a Pallasz Athéné Egyetem Szenátusa. Az intézmény legfőbb döntéshozó testülete egyhangúlag támogatta a 2016. július 1-én hatályba lépett rendelkezés átdolgozott változatát, mely a maximálisan kiszabható tarifák jelentős mérséklését is tartalmazza.

A szenátusi ülésen Dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezető, a testület elnöke a módosítás kapcsán hangsúlyozta: az a Hallgatói Önkormányzattal történt többszöri egyeztetést követően, a HÖK teljes egyetértésével és támogatásával született.

Emlékeztetett: az előterjesztést néhány napja az egyetem Rektori Tanácsa is napirendjére tűzte és ugyancsak egyöntetűen elfogadásra javasolta.

Kárai Szilvia, a hallgatókat képviselő szervezet elnöke észrevételében a korábbinál kedvezőbbnek és számukra is elfogadhatónak nevezte az átdolgozott szabályzatot, egyúttal köszönetét fejezte ki az intézmény irányítóinak, akik – szavai szerint – korrekt tárgyalópartnerek voltak a csütörtöki döntés előkészítése során.

A szenátus a témát első napirendi pontként megtárgyalva ellenszavazat nélkül, 17 igen vokssal fogadta el az intézmény tantárgy újrafelvételi díjait szabályozó rendelkezések átdolgozott változatát, mely ezzel hatályba lépett.

A téma előterjesztője, Brindza Attila oktatási igazgató jelezte: a díjak befizetési határideje a jelenleg ismert 2017. január 15. marad, a határozat miatt szükségessé vált korrekciókat pedig az egyetem Oktatási Igazgatósága az érintett hallgatók mindegyikére vonatkozóan, legkésőbb ez év végéig elvégzi.