Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

A Pallasz Athéné Egyetem a II. Tanévzáró Fesztiválon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Június 15-én Egyetemünk is részt vett a II. Tanévzáró Fesztiválon, amelyet Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezett. A város lehetőséget adott a Kecskeméten tanuló középiskolás diákoknak a tanév vidám búcsúztatására. A szervezők a program keretében játékos sorversenyekre várták a fiatalokat.

Hét középiskola – a Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Katona József Gimnázium, a Szent-Györgyi Albert Középiskola, a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium, a Református Gimnázium, a Bányai Júlia Gimnázium és a Bolyai János Gimnázium - indított csapatokat a vetélkedőre. A diákoknak különböző állomásokon kellett az ügyességüket bizonyítaniuk. Fizikai rátermettségüket a vásári hangulatot idéző „Lökd meg a kecskét” játék során, illetve a kalapácsos erőmérő állomáson hasonlíthatták össze. A hiteles zajszintmérő készülék pedig hangerejük nagyságát állapította meg. Elsősegélynyújtó ismereteiket ambu babán mutathatták be.

Az ügyességi verseny lebonyolításában Egyetemünk járműépítő csapatai is részt vettek. Ezen az állomáson rövid sportvetélkedőn lehetett pontokat elérni, majd a kiállított Megalux napelemes autóval, a Formula Student csapat versenyautójával, és a MotoStudent motorjával ismerkedtek meg a diákok. A járműépítő csapatok tagjai bemutatták a közlekedési eszközöket, meséltek a versenyekről, így például a Dél-Afrikai versenyről is.  A Hallgatói Szolgáltató Központ vezetője, Törökné Buknicz Edina az Egyetem képzési kínálatát mutatta be a diákoknak.

Finta Zita kancellár, a média munkatársainak adott interjút. Kérdéseikre válaszolva röviden bemutatta az Egyetemet, beszélt az épülő új Campusról, amelyben 2018. őszén indul az oktatás.  Elmondta, hogy az idei évben – első alkalommal - nyári tábort szervez az Egyetem 15-18 éves középiskolás diákoknak. Az érdeklődők itt megismerkedhetnek majd a négy kar képzéseivel, és duális partnerekkel is. Az egyik nap programja például a Mercedes gyár meglátogatása lesz.  A táborozók betekintést kapnak a hallgatói életbe, megnézhetik a kollégiumokat és a Tudósházat is.

A Tanévzáró Fesztivál délelőttje eredményhirdetéssel zárult. A fődíjat - a 30 személyes parádi osztálykirándulást - a Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai nyerték. Második helyezett a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium, harmadik pedig a Református Gimnázium csapata lett. vásárokból, búcsúkból jól ismert játék,

18:00 órától hajnalig a Vasútkertben szórakozhatnak a diákok, koncerteket hallgathatnak és neves DJ-k zenéjére rophatják a táncot. 

 

Az esemény fotói ITT érhetőek el.