Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

A frankfurti Goethe Tudományegyetem professzora a PAE Pedagógusképző Karon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az óvodai és az alsó tagozatos nyelvi és gondolkodás-fejlesztésben nagy szerepet játszó képeskönyvekről és a gyerekeknek címzett képregényekről tartott előadást a frankfurti Goethe Tudományegyetem oktatója a Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Kara német műveltségterületi képzésű hallgatóinak.

Az előadáson a hallgatók Németországban megjelent nemzetközileg ismert régi és új gyermekkönyvek elemzéséhez kaptak szempontokat, az azt követő szemináriumon pedig egyéni szövegalkotást végeztek a képekhez német nyelven. Lipócziné Dr. Csabai Sarolta, Dr. Hima Gabriella és Dr. Sági Norberta német szakos kolleganők szemináriumi csoportját bevonva.

Dr. Bernd Dolle-Weinkauff irodalomtörténész professzor és ifjúsági irodalomkutató és intézménye már hosszú évek óta gyümölcsöző szakmai kapcsolatban áll a Pedagógusképző Karral és kétévente eljön Kecskemétre előadást tartani. A partnerintézményi kapcsolat Lipócziné Dr. Csabai Sarolta főiskolai tanár, a Német Gyermek- és Ifjúsági Irodalomkutató Társaság kecskeméti tagja - kezdeményezésére létesült és a kutatási kapcsolat mellett kiterjed az Erasmus+ projektre is, amelynek keretében már több kecskeméti hallgató tanult a frankfurti intézményben.

A professzor segíti a kecskeméti diákokat és kollegákat frankfurti tanulmányútjukon valamint saját német kollegáit is motiválja előadások tartására a kecskeméti tanulóknak. A Pallasz Athéné Egyetem 5 évvel ezelőtt címzetes főiskolai tanári címet adományozott Dr. Bernd Dolle-Weinkauff.