Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

2016. 12. 08. - Szakkollégiumi előadások

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szakkollégiumi előadások2016. DECEMBER 08. 18:00
Homokbánya kollégium 3/710-es terem

Motorfeltöltések

Előadó: Tukacs Dániel és Demeter Tibor --- Konzulens: Péter Ádám

Előadásunkban bemutatjuk a turbó felépítését, ismertetjük működését. Bemutatjuk a kompresszor működését és felépítését, de szó lesz még a turbómotorokról is.

Présgépek az autó karosszéria gyártásban

Előadó: Szatmári Ferenc --- Konzulens: Dr. Galuska László Pál

Előadásomban az autó beltéri burkolatának gyártására fektetem a hangsúlyt. Pár ezzel a témával foglalkozó beszállítót fogok megemlíteni. Ezek után pedig pár használatos présgép gyártóról és termékeiről fogok szót ejteni

Kávézás, mint addiktív tevékenység

Előadó: Székely Krisztián --- Konzulens: Bársony Krisztián

Az előadásomban szeretném bemutatni a kávézás kialakulását, különböző kávékultúrákat, a kávéfőző működését, előállítási folyamatokat, illetve a koffeinfüggőséget, mint betegség.

Színes gombavilág

Előadó: Maczkó Márton --- Konzulens: Dr. Pölös Endre

A természetben előforduló gombák is hasonlóan színesek tudnak lenni, mint a virágok. Rövid ismertető a gombákról, majd számos gombafaj bemutatása előadásomban.

Rendszergazdaság

Előadó: Tiricz Klaudia --- Konzulens: Göcs László

Bemutatom a szakterületeket. Milyen kompetenciák kellenek hozzá? Milyenek az átlagbérek? Mennyi rendszergazda van? Statisztikák ismertetése, végül szabályzatok a rendszergazdáknak.


A Szakkollégium hallgatói minden héten előadásokat tartanak a tanulmányaik mellett folytatott tudományos tevékenységeikről. A bemutatott témák széles körűek, mivel a hallgatók különböző szakterületeket képviselnek. Az előadók arra törekednek, hogy a szakmai ismereteket mindenki számára érthetően mutassák be. Mindenkit sok szeretettel várunk!
Kapcsolat: facebook.com/PAEszakkollegium